Top three blogs

English blogs

Multilingual

Umno, BN

Techs, guide, templates

MPs and Aduns

Latest from Beras Terpilih

News blogs

2008 list

Videos and Photos

Videos courtesy of Hanief

Tuesday, May 1, 2007

Vote buying again

(Reference: SOPO Sentral of Malaysia. SOPO Sentral of Malaysia is a great, noble effort by brother apa nama dia aku pun tak tau. Please make sure your blog is listed in SOPO Sentral of Malaysia - click here if inquiring mind wants to know him)

BM

Kehadiran PM Ubah Sokongan Pengundi Kepada BN Dalam Satu P/raya Sengit

Dah kata dah.. AAB nak mempopularkan diri sendiri.

Nak menunjuk-nunjk sedangkan kenyataannya, kecuali peti undi Jaya Setia, undi orang Melayu semuanya tewas setelah diambilkira kesetiaan pengundi India.

Petunjuk apa di Ijok?

Ijok Di YouTube II

Sikap Double Standard JK Pemantauan PRK di Ijok

Berakhirnya Keadilan?

Anwar Gesa Satu Piagam Baru Untuk Buruh

Anwar berkata sebagai sebahagian dari piagam baru Keadilan untuk buruh, Kumpulan Simpanan Wang Pekerja mesti membayar pencarum-pencarum dividen tahunan yang tidak kurang daripada 8 peratus. Dia juga berkata bahawa piagam baru itu turut akan memberi mandat untuk membayar elaun sara hidup buat pekerja-pekerja sektor swasta jika COLA dibayar kepada pekerja sektor awam.

Selamat Untuk Pekerja

Pemuda BN Samseng, Ganas dan Rakus…(Kalau Tak Melawan, Dikata Pondan)

Habis, takkan nak buat diam ajer. Aku rasa, dah habis sabar dah dengan kerenah Yahudi yang bertopengkan ADIL, PAS dan DAP ini menghentam Pemuda BN (aku pun anggota Pemuda BN gak).

... Tak gunalah nak menegakkan benang yang basah, kita lihat selepas ini, siapa samseng, siapa kala-jengking, siapa bapok, siapa bacul.

Program Pos Pilihanraya Ijok

Gambar Sekitar Mesyuarat Agung PAS Kawasan Jasin Kali Ke 40

Tok Ali : Perpaduan Kunci Kemakmuran

English

Grand Old Lady Raped

BN Scores Ceiling-slide Hat-trick Victory in 2007

Malaysia Needs You

The ruling coalition, with its awesome election machinery, campaigned very, very hard in Ijok. Just like they did in Machap.

And what did they have to show for it? Officially, a reduced majority in Machap and an additional 200 votes or so in Ijok.

...if there was a real chance of the BN losing a general election, do you think that it would accept the fact and surrender gracefully?

BN has won in Ijok

This is the same with the government, we may think that we deserve a better government but we constantly vote the same people in. So, we get the government we deserve.

If the government does not do a good job, then we cannot blame them because we voted them in. So we might as well sit back and enjoy while we still can.

Incontrovertible Proof: Vote-buying in Ijok

Ijok: All's Well Ends Well?

Foreign news report on Ijok

IDEA, Incredible? #2: Anwar is done! PKR is done!

KeADILan Owns A Building in Putrajaya?

Extreme Medicine (I)

National Unity And Development In Malaysia: Prospects And Challenges For Nation Building

First of May is a Great Day

Happy Visakah Puja 2007!

Laughing Banned in All Goverment Buildings

1 comments:

kerohi May 1, 2007 at 5:07 PM  

Pak Bakaq,
adakalanya orang yang mudah menjadi kaya dengan jalan pendek, mudah lupa akan sejarahnya. orang ini jika kita baca tulisannya seolah-olah adalah wakil tuhan di bumi malaysia. dia ini akan menulis seperti dia dan anak-anaknya adalah malaikat yang cuba membantu dan menolong orang lain. Satu ketika dulu, sepupu orang ini menghidap barah mulut dan dari perak dirujukkan ke PPUM PJ. Sepupu dan keluarganya telah meminta kepada orang ini agar diberikan tempat tinggal sehari dua. apa kata orang ini? takda tempat tinggal di rumahnya lalu telah menjauhkan diri dari keluarga sepupunya. hari ini, bila dia menulis dalam media, saya yang kenal dia sejak 40 tahun terasa macam nak muntah.
Pak Bakaq,
tadi saya baca Grand Old Lady Raped.

Top three blogs

Listed by The Wayang Party Club of Singapore Malaysia Today
Tun Dr Mahathir Mohamad
Lim Kit Siang

English blogs

Multilingual

MPs, Aduns

2008 list

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP